Schrijfvaardigheid havo 4 activeren

Michèle Pommé is docente Nederlands op het Groenewald in Stein. Ze is op zoek gegaan naar een manier om schrijfvaardigheid in havo 4 op een activerende manier aan te bieden, waardoor de leerlingen meer actief bij de les betrokken zouden worden. Ze vond informatie over motiverend en effectief schrijfonderwijs, en het werd haar al snel duidelijk dat lezen en schrijven geïntegreerd zouden moeten worden. Buiten school wordt verwacht dat leerlingen spelling, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, spreekvaardigheid en grammatica kunnen integreren. Het zou dan ook veel logischer en effectiever zijn om het in het onderwijs ook zo aan te pakken. Ze ontwikkelde een lessenserie om het op deze manier in de praktijk te brengen.

Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Michèle via scholengemeenschap Groenewald, Tel. 046 433 2820.

Tags:

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op