— Nieuwe leerkoers op Grotiuscollege

Het Grotius College in Heerlen begint als eerste school in Parkstad met het gepersonaliseerd leren in de brugklas. Na het Stella Maris in Meerssen en Bonnefanten in Maastricht is het Grotius College in Heerlen de derde middelbare school in Zuid-Limburg die overstapt op het gepersonaliseerd leren. Dit is gebaseerd op de Zweedse succesformule Kunskapsskolan, wat ‘kennis- en kundeschool’ betekent. Hierin krijgt de leerling niet altijd klassikaal les volgens vaste roosters van vijftig minuten, maar bepaalt hij of zij zelf het leerritme.

Grotius College begint in september met gepersonaliseerd leren, maar alleen in de brugklas. De leermethode groeit daarop met de leerling mee, tot over zes jaar ook examenklassen deze leerwijze toepassen.

Lees het volledige artikel op de website van De Limburger, 3 oktober 2017

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op